Daar lig ik. Op de grond in mijn eigen studio, met mijn vriendinnen om me heen.  Muziek galmt door de ruimte. Prachtig trouwens. Tussen de klanken door hoor ik hun ademhaling.  Steeds dieper en harder. Ik weet dat er elk moment iets kan gebeuren. En toch schrik ik als het zover is. Vanaf dan kan ik alleen nog maar denken: ‘Wat heb ik ze -met al mijn goede bedoelingen- in hemelsnaam aangedaan!’

Het is alweer een tijdje geleden dat ik zelf mijn eerste Breathing Session had bij Katrien Franken. Ze komt direct professioneel over; voelt de ander aan, is toegewijd en beschikt duidelijk over veel tools en kennis. Hoewel ik in de basis vrij sceptisch ben, heeft ze er zo toch voor gezorgd dat ik me open stelde en kon ervaren wat zo’n sessie voor een mens kan betekenen. Het is zo verfijnd en zo special dat ik het bijna niet in woorden kan vangen. Maar het komt hier op neer: bij een coach werk je met je mind, een masseur pakt je knelpunten van buitenaf aan, maar Breathing Sessions werken van binnen uit. Energetisch. Er vindt beweging plaats zonder dat je het in eerste instantie door hebt of met je brein sturend bij kan zijn. Het gaat verder dan je met je gezonde verstand kan volgen. Onder je spieren hou je emoties en spanning vast en die blokkades worden opgeheven. Zo vecht zich energie vrij uit de diepte van je lichaam en dat doe je gek genoeg helemaal zelf. Door simpelweg diep, verbonden en bewust te ademen

 

Wat zo’n sessie mij brengt? Tijdens en na het ademen krijg ik een heldere geest en een heldere richting. Het geeft mij koers; ineens valt mij iets vanuit een heel andere invalshoek binnen. En dat is niet eens altijd datgene wat van tevoren mijn vraagstuk is. Het kan ook iets zijn wat me onbewust bezig houdt. (Dat valt dan altijd al vrij snel op zijn plek.) Elke Breathing Session is anders en kan een andere uitwerking hebben. Je kan bijvoorbeeld ijskoude voeten krijgen of het gevoel hebben dat je boven je matje zweeft. Wat de ‘bijwerkingen’ ook zijn: je voelt je blokkades en hoe ze in beweging komen en worden opgeheven. Het brengt mij zoveel dat ik dit mijn zusje en vriendinnen graag cadeau wilde doen. Maar of dat nou zo’n goed idee was…?

Want de energie die los komt in mijn studio, is overweldigend. Mijn vriendin rechts van mij heeft niet alleen koude voeten, maar beleeft rillingen over haar hele lichaam. En bij mijn vriendin op links komt zoveel emotie los dat ze niet anders kan dan haar tranen de vrije loop laten. Het raakt me enorm. Omdat ik me verantwoordelijk voor ze voel. Het was mijn idee. Het had een ‘cadeau’ moeten zijn. Wat heb ik ze aangedaan? Wat me gerust stelt is de wetenschap dat ze bij Katrien in goede handen zijn. Maar toch… Normaal heb ik deze sessies alleen. Nu zijn we met zes personen, en is de ruimte ook gevuld met energie voor zes. Dat is prachtig, maar het doet wel wat met me. Gelukkig verdwijnen mijn zorgen al gauw als sneeuw voor de zon. Want met haar professionaliteit weet Katrien dat wat zich openbaarde al snel helder te maken. En hoewel elk van mijn vriendinnen andere ‘bijwerkingen’ had -pijn aan de oude blessure of juist een warme oerkracht door heel haar body- hebben ze één ding allemaal gemeen: ze waren ongelooflijk dankbaar voor deze wonderlijke ervaring. Het cadeau blijkt uiteindelijk gelukkig toch echt een ‘cadeau’.

Mocht jij deze ervaring ook met jouw vriendinnen willen delen? Neem dan gerust contact op. Ik gun het jullie allemaal!